среда, 28. јун 2017.

Punjene pekarske kiflice



Sastojci:
  • 1/2 l makog mleka
  • 1 svez kvasac
  • 3 kasike secera
  • 1 kasika brasna
Ostaviti da uskisne, pokriveno.
Za to vreme umutiti1 celo jaje, 1 belance, 2 kasicice soli, 3 soljice za crnu kafu ulja (one male starinske), pa dodati uskisao kvasac sa mlekom i  postepeno dodavati brasno izmesano sa 1 praskom za pecivo (potrebno je oko 1kg brasna). Ostaviti testo da se odmori i udvostruci svoju zapreminu.
Zatim podeilti na 7 delova, razviti od svakog dela obgicu i  iseci na 8 delova. Filovati kiflice po zelji(sir,salama, i sl) i redjati u podmazan pleh.
Premazati kiflice zumancetom, posuti  susamom, a na svaku kiflicu staviti  komadic margarina. Peci na 180 C (rerna treba da je prethodno zagrejana) dok ne narastu i porumene.


Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар