понедељак, 12. јун 2017.

Ruzica pita

Visnje,visnje....cokolada....


Korice:500gr brasna,100gr masti ili margarina,100gr secera,1 jaje,pola praska za pecivo,aroma po zelji(ja sam koristila rum),oko 50ml mleka-mleko dodavati po malo,gustina testa treba da bude kao za kore za kolac "Madjarica".
Testo podeliti na 4 dela,svaki razviti tanko na pek-papiru i peci na prevrnutom plehu,na 180 stepeni ,7-8 minuta(paziti da ostanu bele,samo rubovi malo pozute i tad je kora pecena).





Fil 1:200ml slatke pavlake i 150gr cokolade zagrevati dok se masa ne ujednaci.

Fil 2:500ml mleka,5 kasika brasna,200gr secera,1 vanil-secer skuvati,ohladiti i dodati 150gr umiksanog margarina.Sve dobro ujednaciti.
Potrebno je jos oko 300gr ocedjenih i ociscenih visanja.

Redjati:kora-ceo fil 1-kora-pola fila 2-visnje-kora-pola fila 2-visnje-kora-glazura.
Glazura:100gr cokolade i 3 kasike ulja,rastopiti i preliti kolac.
Jako je bitno visnje poredjati u kolone,tako da se kolaci rezu izmedju njih,jer ce ,u suprotnom,biti neuredno izrezani,i visnje treba lagano utisnuti u fil,da bi se korice lepse slepile.





Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар