недеља, 2. април 2017.

Posni kroasani

Savrseni,hrskavi,ukusni...


U 500ml mlake kisele vode izmrviti kockicu kvasca i dodati 3 kašike šećera. Kada malo naraste, dodati 100ml ulja i 2 kašičice soli. Zamesiti glatko testo sa brasnom i ostalim sastojcima.  Odmah testo podeliti  na 12 loptica,svaku rastanjiti veličine tanjira i premazati sa malo margarina(potrebno je 125gr ukupno). Složiti 6 komada jednu na drugu. Tako i drugih 6. Prvu zazvuci  tanko u krug i iseci na trouglove....svaki filovati dzemom,posnim kremom,a mogu ostati i prazni,formirati kroasane.. Sloziti ih  u pleh.
  
Ostaviti da narastu,premazati majonezom posnim....posuti  semenkama po zelji. Peci  dok ne porumene
Mogu se zamrznuti,pa po potrebi odmrzavati u microwave ili rerni.
Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар