понедељак, 20. март 2017.

Posne krofne sa vanilom


U 500ml mlake vode usuti 3 kasike secera i izmrviti 1 sirovi kvasac,pa ostaviti da uskisne(10-tak minuta).

U brasnu napraviti udubljenje,usuti 5 kasika ulja,pola kasicice soli,1 kesicu pudinga od vanile(a ako zelite da bas intenzivno mirisu,dodajte i 1 kesicu vanilinog secera),dodati vodu sa kvascem i umesiti srednje tvrdo testo.Ostaviti da naraste,premesiti,razvuci na pobrasnjenoj povrsini koru debljine 1 cm,pa casom ili kalupom vaditi krugove.

Ostaviti krofne da narastu,okrenuti ih i opet ostaviti da narastu,nekih 15 minuta.
Prziti u dobro ugrejanom,ali ne vrelom,ulju,okrecuci gornju stranu u ulje i prilikom przenja treba poklopiti posudu kad se tek spuste krofne u ulje,pa posle 2-3minuta skinuti poklopac,okrenuti krofne i prziti bez poklapanja.

Sluziti uz dzem,posni eurokrem ili secer.




Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар