четвртак, 16. март 2017.

Posna lisnata pita

Ili posna "Kosovska pita",jer sam je radila po tom receptu,samo posnu varijantu.


Zamesiti testo:500ml tople vode,1 kasicica soli,soljica ulja,brasno po potrebi.Testo treba da bude malo cvrsce umeseno,kao za svaku pitu.
Testo podeliti na 12 loptica i ostaviti 30 min. da odmori.
Svaku lopticu razvuci u krug i obilno premazati uljem,pa slagati jedan na drugi,tako da dobijete na 2 mesta po 6 krugova.
Ostaviti jos 10 min.da odmori,pa onda jedan kup razvlacitu prstima po krajevima,da dobijete koru velicine pleha.Isto ponoviti sa preostalim testom

 Jednu koru staviti u plah,poprskati uljem,rasporediti fil-ja sam stavila spanac i posni beli sir:

 Prekriti drugom korom,pa krajeve donje kore malo istezati i uvijati preko gornje kore,da se zalepi.

   Poprskati uljem i peci.Pecenu pitu poprskati vodom i pokriti cistom krpom.
Prijatno!
 

Нема коментара:

Постави коментар