субота, 25. фебруар 2017.

Savrsena torta


Mekanih korica,kremasta,topi se u ustima!

Braon kora:5 belanaca,5 kasika secera,1 puding od cokolade.
Zuta kora:5 belanaca,5 kasika secera,1 puding od vanile.
Bela kora:5 belanaca,5 kasika secera,1 puding sa ukusom slatke pavlake.

Za preliv:300ml mleka.

Fil:15 zumanaca,10 kasika secera,10 kasika brasna,3 kasike gustina,1 l mleka,375gr margarina,200gr cokolade u prahu,300ml umucene slatke pavlake.


Kore:Belanca i secer umutiti u cvrst sneg,dodati puding,lagano umesati i peci na 180 stepeni oko 10 minuta.Postupak je isti za sve tri kore,samo se za svaku dodaje navedena vrsta pudinga.
Pecene kore preliti sa po 100ml hladnog mleka.
Fil:umutiti zumanca sa secerom,dodati 200ml mleka,brasno i gustin.Ostatak mleka staviti da provri,pa umesati pripremljenu smesu i ukuvati,uz mesanje.
Fil ohladiti,pa ga umutiti sa margarinom.
Odvojiti trecinu fila da ostane zut,a ostatak umesati sa cokoladom u prahu.
Posebno umutiti slatku pavlaku.
Filovati:bela kora-braon fil-pavlaka-braon kora-zuti fil-pavlaka-zuta kora-braon fil-pavlaka.




Prijatno!

1 коментар: