среда, 12. октобар 2016.

Savrseni hrono hleb

Lepo se reze,dugo je mekan,ne drobi se,jednostavno savrsen!


Sastojci:-500gr dozvoljenog brasna( ja sam koristila razano i jecmeno)
              -3 kasike dozvoljenog ulja
              -1 kasicica soli
              -semenke po izboru( ja sam stavila 2 kasike semena bundeve i 2 kasike suncokreta)
              -450 ml vode
              -1 prasak za pecivo
              -1 kasicica sode bikarbone
Sve osim praska za pecivo i sode dobro umesati kasikom i ostaviti da odstoji 1h,da se masa lepo ujednaci.Onda u masu dodati prasak za pecivo i sodu,pa dobro umesati.

Sipati testo u kalup ili tepsiju i peci na 220 stepeni,30 minuta,pa smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peci jos 15-20 minuta.





Ovim testom se mogu puniti kalupi za mafine,unutra se moze dodati sir ili cvarci.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар