недеља, 9. октобар 2016.

Jaffa torta

Orasasta,kremasta,sa divnim jaffa keksom,ogromna,a lepo se reze....ma savrsena!!!



Kora:5 jaja i 5 kasika secera dobro umutiti mikserom,dodati 1 kasiku ulja,10 kasika mlevenih oraha ,2 kasike brasna i 1 red narendane cokolade za kuvanje(cokolada od 100gr,pa jedan red od toga).Sve dobro umesati najmanjom brzinom na mikseru,sipati u pleh oblozen pek-papirom i ispeci,na 200 stepeni,da porumeni.

Ispeci 2 ovakve kore i iseci ih uzduz,da se dobiju 4 tanke korice.

Beli krem:u 1 litar mleka zakuvati 10 kasika secera i 8 kasika ostrog brasna.Dobro ohladiti.
                Umutiti 250gr margarina i 250gr secera u prahu,pa sjediniti sa ohladjenim kremom i dobro ujednaciti mikserom.

Tamni krem:200gr secera,100ml vode i 4 reda cokolade za kuvanje pustiti da kljuca 5-6 minuta,pa
                     dodati 300gr mlevenih oraha.Dobro ohladiti.
Umutiti 250gr margarina sa 200gr secera u prahu,pa sjediniti sa ohladjenim kremom od oraha i dobro ujednaciti mikserom.

Beli krem podeliti na 4,a tamni na 2 jednaka dela.
Potrebne su tri kutije od 150gr jaffa keksa.
Redjati:kora-beli krem-jaffa keks-beli krem-kora-tamni krem-kora-beli krem-jaffa keks-beli krem-kora-tamni krem.

Tortu ukrasiti slagom.





Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар