уторак, 5. јул 2016.

Mafini sa piletinom i tikvicama

Citala sam dosta o hrono ishrani,koliko je zdrava,da su ljudi bukvalno ovim nacinom ishrane lecili mnoge bolesti(stitna zlezda,dijabetes...),a ponajvise gojaznost.Zaista je zanimljivo da nisi gladan,a gubis na tezini,a u stvari,poenta je pravilna kombinacija namirnica i u odredjeno vreme,npr.hleb se jede samo za dorucak,a za ostale obroke ne,psenica,kukuruz,i secer se potpuno izbacuju,kao i povrce koje najvise koristimo-krompir,pasulj,grasak,boranija....
Izgleda komplikovano,pomislila sam sta da spremim ako ne smem da koristim ono sto uvek koristim prilikom pripreme jela.Medjutim,pretrazujuci po netu,nasla sam dosta recepata i sve se sprema na brzinu(osim kupusa,naravno).
Evo jednog super recepta koji se dopao i najmladjem clanu nase porodice(ima samo 6 godina).



Potrebni sastojci:

1 manja tikvica
300 gr mlevenog belog mesa
1 manja glavica crvenog luka
1 čen belog luka
pola vezice mirođije (kopra)
soli po ukusu
2 kašike maslinovog ulja
biber, ljuta paprika, slatka paprika

Priprema:

Tikvicu narendati i blago je ocediti. Luk crveni i beli na sitno rende narendati,  sve spojiti sa mesom. Dodati začine, ulje  i sitno iseckanu mirođiju.

Napuniti kalupe za mafine i peći na 200 stepeni dvadesetak minuta.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар