понедељак, 20. јун 2016.

Piletina u idijaner sosu

Lagano...


Potrebno:-500gr pileceg filea
               -2 glavice crnog luka
               -3-4 cena belog luka
               -2dl pilece supe
               -100ml kisele pavlake
               -1 kasika brasna
               -1 kasika ljute aleve paprike
               -100ml paradajz pirea
               -so,biber,suvi zacini,ulje

Piletinu iseci na snicle,istanjiti,zaciniti po zelji i sa obe strane proprziti na malo ulja.
Izvaditi snicle,pa na istom ulju prziti obe vrste luka.Kad luk postane staklast,dodati paradajz pire,prodinstati jos par minuta,pa umiksati stapnim mikserom.Dodati alevu papriku i supu,vratiti snicle u smesu i kuvati jos 15 minuta.


Umesati brasno i pavlaku,pa preliti meso.

Prijatno!


2 коментара:

  1. Milanka, ovo mi izgleda vrlo interesantno ali još nikad nisam čula za inijaner sos.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Zoko,i meni se sos dopao kad sam probala,recept sam nasla u nekim novinama o kulinarstvu.

    ОдговориИзбриши