уторак, 28. јун 2016.

Kroasani "da prenoce"

Obozavam peciva,kiflice,slatke i slane,ali,nisam bas uvek raspolozena da mesim...to zahteva vreme,strpljenje,a i da sam odmorna.Tako sam lutajuci netom,naisla na ovaj divan recept,testo se zamesi uvece i ostavi da prenoci u frizideru,tako da je pola posla vec gotovo i dorucak bude na vreme!


350ml mleka i 350ml vode,ugrejati da bude toplo,dodati 3 kasicice secera,i 1 kvasac,pa ostaviti da uskisne.

U brasnu(ne merim brasno,vec mesim do zeljene gustine) napraviti udubljenje,usuti mleko sa kvascem,dodati 2 kasicice soli,pola praska za pecivo,umesiti testo.

Testo razvuci oklagijom u krug debljine 1 cm,na krug narendati 1 ceo margarin(250gr),urolati.
Dobijeni rolat preseci na pola,da se dobiju 2 manja rolata(zbog pakovanja,a i razvijanja kora).
U dve kese posuti brasno,staviti rolate,uvezati i staviti u frizider da prenoce.

Narednog dana,od jednog rolata razvuci koru debljine 3-4mm,rezati trouglove,puniti filom po zelji(moze i slatki i slani fil),formirati kiflice i redjati u podmazan pleh.
Postupak ponoviti sa drugim rolatom.
 Kiflice ostaviti 1h da narastu,premazati umucenim zumancetom i peci na 200 stepeni,dok ne dobiju zlatno-zutu boju.


Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар