среда, 11. мај 2016.

Pileci file u susamu

Obozavam piletinu,kako god da je pripremljena,mora biti ukusna!



Negde sam davno na internetu naisla na ovaj recept,ali nikako da dodje na red da ga isprobam...sve do danas...i odlican je,meso je mekano,ukusno,mirisljavo!

500 gr filea iseci na snicle,blago izlupati tuckom za meso,posoliti i zaciniti po zelji(ja sam koristila so,biber i suve zacine).

Umutiti 2 jaja.U tanjir usuti 3-4 kasike susama.Pripremiti brasno za pohovanje.

Svaku sniclu uvaljati u brasno,u jaja,opet u brasno,opet u jaja,a onda u prezle.Prziti na ulju,ali da ne bude bas vrelo,jer ce susam pregoreti(meni je najjaca temperatura 3,pa sam przila na 2,5).


 Posluziti uz pomfrit i neku salaticu.

Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар