понедељак, 18. април 2016.

Pahuljaste krofnice

Brze,vazdusaste,najlepse krofne!



Potrebno je:-2 jaja
                   -5 kasicica  secera
                   -250ml mleka
                   -pola sirovog kvasca
                   -6 kasika jogurta
                   -600gr brasna
                   -1 prasak za pecivo
                   -ulje za przenje
                   -secer u prahu za posipanje


Mikserom umutiti jaja i secer,dodati mleko u koje se razmuti kvasac,pa smanjiti brzinu miksera na srednju.,i umutiti sve zajedno.
Umesati brasno i pecivo,dodati u tecnost,i mesati drvenom kasikom.Kad se testo ujednaci,dodati jogurt i umesiti testo.
Na radnu povrsinu sipati 100gr brasna,na brasno istresti testo i obraditi ga,tako da se ne lepi za ruke.
Razvuci koru debljine 5mm,casom vaditi krugove zeljene velicine i prziti na zagrejanom ulju.

Przene krofne posuti secerom u prahu.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар