Nedavno se navrsilo godinu dana postojanja ovog bloga.Za tu jednu
godinu,blog je imao oko 80 000 pregleda! Ja sam prezadovoljna,volim da
kuvam i radicu i dalje na mom blogu,a nadam se da ce posetioci biti
zadovoljni.
Povodom godisnjice,red bi bio da vas pocastim...ali,nece to biti kolac...nee...bice to ovaj divni,mirisljavi hleb sa hrskavom koricom,i mekanom sredinom.
U casi mlake vode razmutiti kocki svezeg kvasca i 1 kasiku secera.
Za dva manja hleba koristim 1kg brasna,tip 500,dodam 1 kasiku krupne soli,5 kasika ulja,vodu sa kvascem,umesati,pa postepeno dodavati toplu vodu,dok se dobije mekano testo,srednje gustine.Ostaviti da naraste,oko 1h,ali povremeno ga treba drvenom kasikom umutiti,tako da se stvore baloncici vazduha u testu.
Radnu povrsinu posuti psenicnim ili kukuruznim brasnom,istresti testo,oblikovati po zelji,prebaciti u podmazanu tepsiju ili kalip i ostaviti jos pola sata da naraste.
Hleb premazati blago umucenim belancetom i peci na 220C dok ne dobije zlatno-zutu koricu,pa smanjiti na 180C i dopeci hleb.
Korica je upravo kao kod kupovnog hleba,a mekan je i svez i narednog dana.
Prijatno!
Povodom godisnjice,red bi bio da vas pocastim...ali,nece to biti kolac...nee...bice to ovaj divni,mirisljavi hleb sa hrskavom koricom,i mekanom sredinom.
U casi mlake vode razmutiti kocki svezeg kvasca i 1 kasiku secera.
Za dva manja hleba koristim 1kg brasna,tip 500,dodam 1 kasiku krupne soli,5 kasika ulja,vodu sa kvascem,umesati,pa postepeno dodavati toplu vodu,dok se dobije mekano testo,srednje gustine.Ostaviti da naraste,oko 1h,ali povremeno ga treba drvenom kasikom umutiti,tako da se stvore baloncici vazduha u testu.
Radnu povrsinu posuti psenicnim ili kukuruznim brasnom,istresti testo,oblikovati po zelji,prebaciti u podmazanu tepsiju ili kalip i ostaviti jos pola sata da naraste.
Hleb premazati blago umucenim belancetom i peci na 220C dok ne dobije zlatno-zutu koricu,pa smanjiti na 180C i dopeci hleb.
Korica je upravo kao kod kupovnog hleba,a mekan je i svez i narednog dana.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар