четвртак, 11. јун 2015.

Jogurt kiflice


Divne,mekane i narednog dana!

Testo:

1 kg brasna
1 kocka kvasca ( 40g )
200 ml mleka
2 case od 200 ml jogurta
1 casa od 200 ml ulja
2 kasicice soli
1 prasak za pecivo
3 zumanceta
200 g trapista ili kackavalja, a moze i obicnog sira
250 g margarina

Priprema:

U vanglicu se stavi brasno i odmah se pomesa
sa praskom za pecivo i dve kasicice soli.
Posebno se sastavi kvasac sa mlakim mlekom,
malo brasna, secera i soli da nadodje, pa kada naraste,
sipa se u brasno.
Onda se u brasno sipa jogurt, ulje, zumaca i preostalo
mleko i zamesi se testo, koje bude jako lepo,
glatko i ne lepi se za sto.
U slucaju da se lepi, radite ga na ploci dodajuci jos malo brasna.

Kada umesite testo, odmah ga podelite na 4 jufkice i ostavite ih da narastaju.
Kada udvostruce volumen, onda svaku pojedinacno razvucite
oklagijom na dasci i svaku jufkicu podelite na 16 delova.
Punite ih narendanim kackavaljem ili sirom, koji ste prethodno
izgnjecili sa jednim belancem.
Zavijate kiflice od sirokog dela ka uzem, pridrzavajuci ih za
vrh i razvlaceci ih pomalo, kako bi se sto vise puta zarolale.

Poredjate ih na pleh koji ste ili namazali sa malo margarina,
ili prekrili papirom za pecenje.
Svaku kiflicu premazite prethodno umucenim celim jajetom,
pospite susamom, a na svaku odozgo staviti po kocku margarina,
ali tako da se utrosi sav margarin.

Ostavite da narastu-jos 30 minuta-i pecite na 220 stepeni,dok ne porumene.

Prijatno!

2 коментара:

  1. Milanka draga, ove kiflice mi izgledaju jako ukusno a vrlo lako za napraviti. Verujem da cu ih i sama isprobati u narednom periodu! Hvala za recept.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши