среда, 10. јун 2015.

Crna ruza


Ovaj recept sam davno pronasla negde na netu,i prepisala ga u svesku,da isprobam kad mi mama dodje u goste-ona obozava mak....ja ga ne volim....
Medjutim,u kombinaciji sa filom od vanile,mak se nije puno osetio,i kolac mi se dopao....hm,kolac...pre bih rekla  torta,jer je ogroman i kad bi se dodao slag,bas bi tgako i izgledao.
Sve u svemu,jako sam zadovoljna ovim receptom i zato ga delim dalje!

Testo:

-600gr brasna
-300gr secera
-1 pecivo
-1/4 kasicice soli
-200ml mleka
-1 jaje
-100gr maslaca

Testo umesiti i podeliti na 6 loptica.Loptice obraditi i posuti brasnom da se ne lepe za ruke.
2 loptice razvaljati u kore na pek-papiru, velicine 25x35cm i peci ih na prevrnutom plehu,na 180 stepeni oko 20 minuta-ili dok blago porumene.
Ostale 4 kore razvaljati na velicinu 20x35cm,na pek papiru,koji treba blago posuti brasnom,da se testo ne lepi.Razvucene kore filovati:
-250gr secera,200gr maka,2 limun secera,150gr brasna,1 pecivo,100gr rastopljenog maslaca,200gr mleka-sve umutiti mikserom.
Svaku koru uviti u rolat,bez pek-papira,poredjati u podmazan pleh i peci na 170 stepeni,30-35 minuta.Pecene rolate ohladiti.

Krem:3 pudinga od vanile i 250gr secera skuvati u 1l mleka.Ohladiti,pa umiksati u puding 1 maragarin.

Redjati:kora-1/2 krema-poredjati rolate-1/2 krema-kora.Moze se posuti prah-secerom ili ukrasiti po zelji.Kolac mora da odstoji 24h u frizideru pre rezanja,da se korice malo opuste.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар