субота, 16. мај 2015.

Milanske snicle

Fantasticno mekane snicle,miris belog luka i paradajza!

Telece snicle dobro izlupati cekicem za meso,posoliti,pobiberiti,staviti malo vegete.
Snicle koje se stavljaju na dno posude za pecenje potrebno je uvaljati u brasno i staviti u suvu posudu.Posuti dosta sitno seckanog belog i crnog luka i persuna.Staviti sledeci red snicli,ali ih vise ne valjati u brasno,opet luk i persun,i tako redom dok se ne stave sve snicle.Po vrhu opet posuti luk i persun,posuti 1 kasicicom secera i prekriti kolutovima paradajza.
Usuti 1 malu soljicu ulja-one male soljice iz kojih se nekada pila kafa-i 1 malu soljicu vode.Poklopiti i peci na 220stepeni-1h.

Na pola pecenja skinuti poklopac,da tecnost ispari.
Prilikom vadjenja na tanjir,pazljivo kasikom razdvajati snicle,da se ne bi raspadale,jer meso bude izuzetno mekano.Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар