Divna kombinacija narandze i cokolade!!!
Korice se razvlace bas tanko,i peku se na prevrnutom plehu,ali ne dozvolite da vas to uplasi,jer je to zaista jednostavan postupak.Naime,i ako se desi da vam testo pukne,ili da su vam korice nepravilnog oblika,jednostavno odrezite sa strane komadice testa koji su vam potrebni i-zalepite!
Najbitnije je da vam rerna bude ugrejana na 180 stepeni i da kratko pecete korice-ja ih pecem 7-8 minuta-da ostanu bele.
Pa,da pocnemo....
Korice:11 kasika istopljene masti,11kasika secera,11kasika mleka,1 jaje,1 pecivo,1 vanilica,rendana kora narandze i 450gr brasna.Umesiti i ostaviti 30min. u frizideru.
Potom testo podeliti na 3 jednaka dela,razvuci tanke korice(debljina treba da bude 1-2mm) na pek-papiru i peci na prevrnutom plehu,na 180 stepeni,po 7-8 minuta.Pazljivo ih vaditi iz rerne,najbolje na tacni prenositi,jer su krte i lako se lome.Ostaviti ih na stolu,da se ohlade.
Krem:500ml mleka,250gr secera i 6 punih kasika brasna,ukuvati,ohladiti,umiksati 1 margarin,sok od 1 naranze i 1 kasicicu ekstrakta od narandze.Odvojiti 4-5 kasika fila i u to dodati 50gr istopljene tamne cokolade.
Korice premazati zutim filom,osim po vrhu-vrh premazite filom sa cokoladom i dobro poravnjajte,pa narendajte cokoladu.Kolac rezati tek narednog dana,jer su korice tvrde i treba im malo vremena da se opuste.
Нема коментара:
Постави коментар