недеља, 10. мај 2015.

Kiflice sa jogurtom i belim lukom

Neodoljive kiflice,mekane i narednog dana!

U 200ml jogurta usitniti 2 cena belog luka i ostaviti da odstoji pola sata,pa procediti jogurt.

U 200ml mleka izmrviti kockicu kavasca i dodati 1 kasicicu secera.U brasnu napraviti udubljenje,ubaciti 1 jaje,malu soljicu ulja,2 kasicice soli,jogurt i nadosao kvasac.Umesiti testo i ostaviti da naraste.

Naraslo testo razvuci tanko,u krug,rezati trouglove,puniti filom-sir+sunka+kecap ili samo sirom-urolati i redjati u podmazan pleh.

Kiflice premazati zumancetom,posuti susamom,lanom (ili ne,po zelji).Na svaku kiflicu staviti po komadic margarina .
Ostaviti ih malo da narastu i peci na 200stepeni,dok ne porumene.

2 коментара:

  1. Одговори
    1. Violeta,ja kad mesim bilo kakvo testo,ne merim brasno,vec dodajem po potrebi,do zeljene gustine.Iz tog razloga i ne navodim precizne kolicine brasna u receptima.U svakom slucaju,gustina testa za ove kiflice treba da bude kao i za bilo koje druge.

      Избриши