Neodoljive kiflice,mekane i narednog dana!
U 200ml jogurta usitniti 2 cena belog luka i ostaviti da odstoji pola sata,pa procediti jogurt.
U 200ml mleka izmrviti kockicu kavasca i dodati 1 kasicicu secera.U brasnu napraviti udubljenje,ubaciti 1 jaje,malu soljicu ulja,2 kasicice soli,jogurt i nadosao kvasac.Umesiti testo i ostaviti da naraste.
Naraslo testo razvuci tanko,u krug,rezati trouglove,puniti filom-sir+sunka+kecap ili samo sirom-urolati i redjati u podmazan pleh.
Kiflice premazati zumancetom,posuti susamom,lanom (ili ne,po zelji).Na svaku kiflicu staviti po komadic margarina .
Ostaviti ih malo da narastu i peci na 200stepeni,dok ne porumene.
U 200ml jogurta usitniti 2 cena belog luka i ostaviti da odstoji pola sata,pa procediti jogurt.
U 200ml mleka izmrviti kockicu kavasca i dodati 1 kasicicu secera.U brasnu napraviti udubljenje,ubaciti 1 jaje,malu soljicu ulja,2 kasicice soli,jogurt i nadosao kvasac.Umesiti testo i ostaviti da naraste.
Naraslo testo razvuci tanko,u krug,rezati trouglove,puniti filom-sir+sunka+kecap ili samo sirom-urolati i redjati u podmazan pleh.
Kiflice premazati zumancetom,posuti susamom,lanom (ili ne,po zelji).Na svaku kiflicu staviti po komadic margarina .
Ostaviti ih malo da narastu i peci na 200stepeni,dok ne porumene.
koliko ide brasna?
ОдговориИзбришиVioleta,ja kad mesim bilo kakvo testo,ne merim brasno,vec dodajem po potrebi,do zeljene gustine.Iz tog razloga i ne navodim precizne kolicine brasna u receptima.U svakom slucaju,gustina testa za ove kiflice treba da bude kao i za bilo koje druge.
Избриши