среда, 4. октобар 2017.

Jaffa stanglice




Kore:450gr brasna 100gr secera,1 prasak za pecivo,150gr masti ili margarina,1 jaje,100ml mleka.Umesiti testo,podeliti na 5 loptica,svaku lopticu razvuci u koru na pek-papiru,tanko,kao za madjaricu,i peci na prevrnutom plehu,6-7 minuta,na 180 C.

Cokoladni fil:u 250 ml mleka dodati 4 kasike secera,staviti da prokljuca.U 100ml mleka razmutiti 1 puding od cokolade,pa ukuvati u prokljucalom mleku.U vruce dodati 100gr cokolade za kuvanje,i umesati da se ujednaci.
U ohladjen krem umiksati 125gr margarina.

Fil od narandze:300ml sirupa od narandze i 100ml vode da prokljuca.Dodati malo narandzaste boje za kolace,ako zelite,ja nisam.
U 200ml vode razmutiti 2 pudinga od vanile,pa ukuvati u kljucalom  soku.
Ovaj fil mora biti topao kad se premazuju kore,jer se bas brzo osusi,i onda se kore ne zalepe lepo.


Filovati:kora-tamni fil-kora-zuti fil-kora-tamni fil-kora-zuti fil-kora.
Ceo kolac preliti glazurom:100gr cokolade,3kasike secera,3 kasike vode,i 50gr margarina istopiti,ujednaciti mesanjem i preliti preko kolaca.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар