среда, 14. октобар 2015.

Punjene piroske


Ovaj recept imam jako dugo i uvek ih spremam na ovaj nacin,zato sto se mogu puniti i slanim i slatkim filom.

250 ml mleka,250 ml vode ugrejati,dodati 1 svezi kvasac i 1/2 kasicice secera,pa ostaviti da uskisne.
Prosejati brasno,u sredini napraviti udubljenje,pa usuti 50ml ulja,2 jaja,1 kasicicu soli,mleko sa kvascem,i 1 kasicicu sirceta(belog).

Umesiti testo srednje tvrdoce,kao za kiflice i ostaviti 30 minuta da naraste.

Kad testo naraste,razvuci ga u koru debljine 1cm,rezati kvadrate,velicine po zelji(ja rezem na oko 7-8cm).
Na jednu polovinu kvadrata staviti fil,preklopiti testo i ivice testa dobro pritiskati viljuskom,da se dobro zalepe.

Ostaviti jos 15 minuta da narastu,pa prziti na vrelom ulju sa obe strane.

Fil:1-sir i jaje
      2-sir,sunka,kecap,origano
      3-pekmez
      4-eurokrem,itd.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар