уторак, 1. септембар 2015.

Filovana piletina


Ovo je jedna od najbrzih varijanti pripreme piletine,nema pohovanja i stajanja pored sporeta(sto je bas dobro za vrele letnje dane),a meso divno upije miris pecenice,sira i pavlake,mmmm....

Potrebno:500 gr pileceg filea
              - 100gr svinjske pecenice,izrezane na tanke listov
              - 200gr trapista(kackavalja) sitno narendanog
              - 200ml kisele pavlake
              - 2 jaja

Priprema:file iseci na tanke snicle i izlupati ih cekicem za meso.Snicle proprziti na malo ulja,sa obe strane po 2-3 minuta,pa ih poredjati u pleh u kome ce se peci.
Preko snicli poredjati pecenicu,preko pecenice rendani sir.
Pavlaku umutiti sa jajima i ravnomerno preliti preko sira.Folijom pokriti posudu(dobro ususkati foliju oko posude,da ne bi prskalo po sporetu).

Peci na 22O C,20 minuta sa folijom,pa skinuti foliju i na istoj temperaturi peci jos 10 minuta.




Prohladiti,pa rezati na kvadrate zeljene velicine.

Servirati uz pomfrit,grasak,pirinac i sl.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар