уторак, 8. септембар 2015.

Ajvar-pasteta



Tako je veliki broj recepata za ajvar,i meni je svaki lep na svoj nacin,ali,ovaj je zaista pravi delikates!

Pravi se od zelene ili zute paprike,mada,ko vise voli da bude crvene boje,moze koristiti crvenu papriku-doduse,boja nece biti crvena,vec narandzasta....

Recept imam nekih 20god. i redovno pravim.Pikantnog je ukusa,moze se sluziti uz suvo meso,sir i sl,a moze se uprziti sa jajetom,za dorucak.


 10kg zelene paprike,ispeci i ocistiti,pa samleti.
5kg plavog patlidzana ispeci,ocistiti i samleti.

U serpu usuti:200ml ulja,300gr secera,300gr belog sirceta,samlevenu papriku i patlidzan.Prziti,uz stalno mesanje 90minuta,dodati 5 kasika senfa i soli po ukusua(ja probam,pa ako nije dovoljno slano,dodam jos soli).
800ml ulja da prokljuca,time preliti masu od paprika i prziti jos 30minuta.

Vruce sipati u tegle i uviti u cebe,da se ohladi,pa zatvoriti tegle i cuvati na hladnom mestu.


Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар