четвртак, 4. јун 2015.

Kroasani sa belim lukom i persunom

Divni,mirisni,posni kroasani....

U 500ml mlake vode dodati 4 kasike secera,1 kvasac i 1 prasak za pecivo.
U brasno usuti 1 soljicu ulja-oko 50ml,i 4 kasicice soli.Dodati vodu sa kvascem i secerom,i umesiti testo.
Testo podeliti na 18 loptica.
1 margarin rastopiti,pa u njega umesati 6 cenova belog luka i pola vezice persuna(luk i persun dobro samleti u blenderu).

Svaku kuglicu testa rastanjiti u krug i premazati margarinom sa lukom i persunom.Slagati krugove na dva mesta po 9 krugova,jedan na drugi.Poslednji krug okrenuti tako da suva strana bude na vrhu.

Od prvih 9 krugova razvuci koru,premazati margarinom,rezati trouglove,puniti posnim sirom ili ostaviti prazne,i urolati.Ostaviti da odstoje 30 minuta.
Peci na 200 stepeni,dok ne porumene.

2 коментара: