Pogaca koja se lako priprema,jako ukusna i lepo izgleda.
U 500ml mleka dodati 1 kasicicu secera i 1 kvasac.U brasno ubaciti 2-3 jaja,100ml ulja,mleko sa kvascem i 1 kasicica soli.Umesiti i ostaviti da naraste
.Premesiti testo,pa ga podeliti na 3 dela.Od svakog dela razvuci pravougaonu koru,premazati uljem,urolati,rezati na trouglove i formifati pogacu-u sredinu staviti jedan trougao,koji treba rukama obraditi u lopticu,oko kruga redjati manji krug trouglova i na kraju veci.
.Ostaviti 20 min. da naraste,premazati zumancetom,posuti semenom lana i susama i peci na 220 stepeni.
U 500ml mleka dodati 1 kasicicu secera i 1 kvasac.U brasno ubaciti 2-3 jaja,100ml ulja,mleko sa kvascem i 1 kasicica soli.Umesiti i ostaviti da naraste
.Premesiti testo,pa ga podeliti na 3 dela.Od svakog dela razvuci pravougaonu koru,premazati uljem,urolati,rezati na trouglove i formifati pogacu-u sredinu staviti jedan trougao,koji treba rukama obraditi u lopticu,oko kruga redjati manji krug trouglova i na kraju veci.
.Ostaviti 20 min. da naraste,premazati zumancetom,posuti semenom lana i susama i peci na 220 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар