субота, 27. фебруар 2016.

Vodene krofne

Jedan stari recept za krofne.



U 500ml tople vode dodati 2 kasike secera,1 kocku svezeg kvasca,i ostaviti da uskisne.

U brasnu(potrebno je oko 700-800gr) napraviti udubljenje,usuti soljicu ulja,pola kasicice soli,vodu sa kvascem i umesiti testo.Ostaviti da odmara 15 minuta.

Na radnu povrsinu posuti malo brasna,pa rastanjiti testo na debljinu 1cm,poprskati mlakom vodom.Trecinu testa preklopiti na ostatak testa,pa dva dela testa preklopiti preko treceg dela,da se dobije poput rolne.Ostaviti da odmori 15 minuta,pokriveno cistom salvetom.
Postupak ponoviti jos dva puta-znaci testo se ukupno poprska 3 puta i odmara 3x15 minuta.

Kad je testo treci put narastalo,razviti  koru kao za bilo koje krofne,casom vaditi krugove.
Ugrejati dosta ulja i na njemu prziti krofne sa obe strane.


Krofne puno narastu i unutra su potpuno suplje.Ko voli klasicne krofne,sa ukusom koji podseca na ustipke,ovo je idealan recept.Naravno i za dane posta.


Prijatno!

2 коментара: