уторак, 23. фебруар 2016.

Japanska ruza


Divna,izdasna torta,idealna za rodjendane i proslave!



Za 1 koru:-5 belanaca
                 -10 kasika secera
                 -1 kasika sirceta
                 -5 kasika mlevenih oraha
                 -3 kasike prezle

Umutiti belanca sa secerom u cvrst sneg,dodati ostale sastojke,pa ujednaciti najmanjom brzinom na mikseru.Pleh srednje velicine(moj je 30x24) obloziti pek-papirom i koru peci na 200 stepeni,
Napraviti 3 ovakve kore.

Fil:-700ml mleka
     -120gr brasna
     -15 zumanaca
     -10 kasika secera
   
Mleko i secer staviti da prokljuca.Zumanca i brasno umutiti,pa skuvati u mleku.
Ohladiti,pa dodati umucena 2 margarina(500gr) i 300gr secera u prahu.

Cvrsto umutiti 2dl slatke pavlake.

Redjati:kora-fil-pavlaka-kora-fil-pavlaka-...Celu tortu premazati umucenim slagom(3-4 kesice).

Tortu pre rezanja ohladiti par sati u frizideru.




Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар