понедељак, 7. март 2016.

Teletina sa sampinjonima



Lagano,brzo se napravi,a mirisno,divnog ukusa.



Dve vece glavice crnog luka usitniti i prziti na ulju.Kad luk postane staklast,dodati 500gr teletine,isecene na kockice.Proprziti,dodati 2dl vode,i ostaviti na srednjoj temperaturi,da "ukrcka"
Dodati biber,so,suvi zacin.

200gr pirinca na pola obariti u slanoj vodi(da se ne raskuva).Pola pirinca rasporediti na dno pekaca,Preko pirinca rasporediti 150gr sampinjona isecenih na listice.


Preko sampinjona rasporediti  uprzeno meso.




Preko mesa jos 150gr sampinjona na listove,pa ostatak pirinca.

Naliti tecnost od przenja mesa(ako nije ostalo tecnosti,dodati 1dl vode).

Umutiti casu kisele pavlake(2dl) i 2 jaja,preliti jelo i peci na 200 C oko 30 minuta.


Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар