четвртак, 30. април 2015.

Zlatiborski gulas


Divna kombinacija mesa,slaninice,prsute i sampinjona...

2 vece glavice crnog luka iseci na rebarca i prziti na ulju(ne puno ulja-ja sam stavila oko 50ml).Dodati 100gr sitno seckane slanine i proprziti,tako da slanina dobije finu,ruzicastu boju na krajevima.
600gr svinjskog vrata iseci na kocke srednje velicine,dodati u luk i slaninu i prziti da dobije koricu.Dodati 50-100gr sitno seckane prsute(ako volite,a divan je i bez nje).Tada dodati 100ml vode,1 kasiku papra(mlevena paprika).Dinstati jos 10-tak minuta,pa dodati 200gr sampinjona secenih na polovine ili cetvrtine-ako su krupniji.Dinstati dalje,dok ne ispari visak vode od sampinjona.Dodati zacine-so,biber,suvi zacin,origano(po zelji).
Sluziti uz pire-krompir,pirinac,bareno povrce i sl.

4 коментара: