Pun cokolade,izdasan,moze duze da stoji...ma savrsen!
Za 2 bele kore:
500 gr brašna
150 gr šećera
60 gr maslaca
1 jaje
1 dl mleka
1 kašika ruma
pola praška za pecivo
Umesiti testo,podeliti na pola,jedna polovina testa-jedna kora.Kore razvuci tanko1-2mm,na pek-papiru i peci7-8 minuta na 180 stepeni.
ZA 2 tamne kore sve isto,samo što se umanje 4 kašike brašna a stavi 4 kašike kakaoa.
Postupak je isti kao za bele kore.
KREMA:
7 dl mleka
250 gr šećera
2 kašike brašna
3 kašike gustina
2 kašike kakaoa
2 vanilin šećera
100 gr čokolade za kuvanje
100 gr mlečne čokolade
2 kašike ruma
250 gr maslaca
Šećer u suvom sudu pržiti do zlatne boje.Kad dobije boju prelit sa 1/2 l mleka.Ostala 2 dl mleka umutit sa brašnom,gustinom i kakaom pa sasut u mleko što kljuca..
Dodat vaniliju i kad se zgusne maknut sa peći.
U mlako dodati čokolade i rum.Zatim umiksat maslac.
Fil podeliti na 3 dela.
Redjati: bela kora-fil-crna kora-fil-crna kora-fil-bela kora.
Recept sam dobila od moje drage prijateljice Kuhajmo s ljubavlju-hvala.
Za 2 bele kore:
500 gr brašna
150 gr šećera
60 gr maslaca
1 jaje
1 dl mleka
1 kašika ruma
pola praška za pecivo
Umesiti testo,podeliti na pola,jedna polovina testa-jedna kora.Kore razvuci tanko1-2mm,na pek-papiru i peci7-8 minuta na 180 stepeni.
ZA 2 tamne kore sve isto,samo što se umanje 4 kašike brašna a stavi 4 kašike kakaoa.
Postupak je isti kao za bele kore.
KREMA:
7 dl mleka
250 gr šećera
2 kašike brašna
3 kašike gustina
2 kašike kakaoa
2 vanilin šećera
100 gr čokolade za kuvanje
100 gr mlečne čokolade
2 kašike ruma
250 gr maslaca
Šećer u suvom sudu pržiti do zlatne boje.Kad dobije boju prelit sa 1/2 l mleka.Ostala 2 dl mleka umutit sa brašnom,gustinom i kakaom pa sasut u mleko što kljuca..
Dodat vaniliju i kad se zgusne maknut sa peći.
U mlako dodati čokolade i rum.Zatim umiksat maslac.
Fil podeliti na 3 dela.
Redjati: bela kora-fil-crna kora-fil-crna kora-fil-bela kora.
Recept sam dobila od moje drage prijateljice Kuhajmo s ljubavlju-hvala.
Нема коментара:
Постави коментар