четвртак, 16. април 2015.

Penjurlije

Divno,mirisno pecivo,punjeno sirom ili po zelji...
250ml mleka i 250ml vode ugrejati,dodati 3 kasicice secera,1 kvasac.Prosejati 1-1,2kg brasna(to je potrebna kolicina,u zavisnosti od samog brasna,mada ja prosejem i vise,napavim udubljenje,u koje ubacim sastojke i umesim testo zeljene gustine),napraviti udubljenje,u koje se sipa soljica ulja,2 kasicice soli i uskisao kvasac.Umesiti i da odstoji 1h.Testo podeliti na 12 loptica,razvuci ih u krugove,premazati uljem,posuti drobljenim sirom-domaci,ne trapist-urolati,pa saviti u krug-krajeve podvuci ispod testa.Premazati zumancetom ili samo uljem i u sredinu nadrobiti malo sira.Ostaviti jos 15 min. pa peci.
Kad sam raspolozena za mesenje testa,napravim penjurlije,pa ih zamrznem i onda ih vadim prema potrebi i odmrzavam u microwave,a moze i u rerni na 100
stepeni.  Prijatno....

Нема коментара:

Постави коментар