понедељак, 15. мај 2017.

Pogaca


Pogaca,da kuca zamirise...

Ugrejati 250ml vode i 250ml mleka,dodati kasicicu secera i 1 sirovi kvasac i ostaviti 10-tak minuta da uskisne.

U sredini brasna napraviti udubljenje,sipati 100ml ulja,2 jaja,1 belance,1 kasicicu soli,mleko sa kvascem i umesiti testo,mekano,kao za kiflice.Ostaviti da udvostruci volumen.

Testo podeliti na cetiri dela.Od jednog dela odvojiti kuglicu testa velicine jajeta i ostaviti na stranu.Ostatak te cetvrtine staviti u centar podmazane tepsije.
Ostale tri cetvrtine testa uvaljati u dugacke kaiseve i formirati pletenicu .
Malu kuglicu velicine jajeta razvuci u krug,pa saraljkom izrezati da se dobije mrezica.Mrezicom pokriti kuglu u sredini tepsije i malo podvuci mrezicu ispod testa,Rasporediti pletenicu okolo i ostaviti jos 20 minuta da naraste.Premazati umucenim zumancetom,posuti pletenicu susamom i peci na 220 stepeni dok ne dobije zlatno-zutu boju.





Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар