петак, 6. јануар 2017.

Radina baklava


Radina baklava jer sam dobila recept od moje drage koleginice Rade,recept je divan-hvala Radmila!

Potrebno je 500gr kora za baklavu,1 margarin,800gr oraha.
Agda:1,5kg secera,2 vanilin secera,1 limun,1l vode.

Svaku koru premazati rastopljenim margarinom,redjati po tri kore jednu na drugu,svaku trecu koru prskati mlevenim orasima.Cvrsto urolati i redjati u podmazan pleh.Postupak ponoviti dok se utrose sve kore.Baklavu izrezati na komade zeljene velicine(ja sam rezala na 3-4cm).

Peci na 250 stepeni,da blako pozuti,onda smanjiti na 150 stepeni i susiti jos pola sata.

Agdu kuvati da dobije smedju boju(kljucala je nekih pola sata na tihoj vatri),pa vrelom agdom preliti vruce baklave.Vrlo bitno je da se baklava pokrije  nekim plehom,ali da pleh ne pritiska same baklave,vec da se oslanja na ivice posude u kojoj se baklave nalaze.
Ohladiti i posluziti.





Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар