понедељак, 19. септембар 2016.

Hrono lepinjice

Fantasticne za sendvice!



Sastojci:
- 2 solje dozvoljenog brasna
- 1 solja kiselog mlelka ili domaceg kefira
- 2 kasicice praska za pecivo
- 1 kasicica morske soli
- 1/2 kasicice sode bikarbone
- 1/4 solje mlake vode

Bitno je da istom soljom merite sastojke(ja sam koristila solju od 250ml).

Suve sastojke umesati,dodati kiselo mleko i vodu i dobro umesati sastojke.
Pleh obloziti pek-papirom,kasikom vaditi lepinjice(obavezno ostaviti razmak izmedju lepinjica,jer ce narasti prilikom pecenja).Cistu kasiku kvasiti vodom,pa zaobljenim delom kasike malo "doterati" oblik lepinjica,da budu okrugle i poravnjane,da testo ne strci.
 Posuti lepinjice susamom i peci 12-15 minuta na 220 stepeni,u zavisnosti od rerne(najbolje je probusiti ih u sredini cackalicom,ako ostane testa na njoj,jos malo dopeci).

 Lepinjice su sjajne i tople i hladne,i ostaju mekane nekoliko dana.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар