Pita koja je cesto na stolu i kada nisu dani posta...Brzo se napravi,moze da se jede i sledeceg dana,mekana,ukusna...
Potrebno je:
-500gr kora za pitu
-5-6 strukova praziluka
-200 gr pirinca
-kisela voda
-prasak za pecivo
-ulje
-so
-biber
Pirinac obariti u slanoj vod,ali ne toliko da se raspada,vec da zrna budu cela,onako da "omekne"-sto bi rekle stare domacice.
Ocediti pirinac.
Praziluk ocistiti,oprati i sitno naseckati(ja sameljem u blenderu),pa ga prziti na ulju,da postane staklast.
U praziluk dodati pirinac,pa prziti zajedno jos 5-6 minuta,da se masa ujednaci.Posoliti i pobiberiti(malo vise bibera daje lepsi ukus).
U casi od jogurta usuti pola ulje,pola kiselu vodu,dodati kesicu peciva i umesati.
Svaku koru prskati mesavinom vode i ulja,redjati po 3,jednu na drugu,a savaku trecu koru premazati filom.Urolati,redjati u podmazan pleh.
Celu pitu premazati mesavinom vode,ulja i peciva,pa peci na 220 stepeni,da dobije lepu zlatno-zutu boju.
Pitu pokriti salvetom da omeksa i ohladi se,pa rezati na kocke.
Prijatno!
Ovu pitu obožavamo. Pravim je sa integralnim pirinčem, on prska kad se zagrize, ne raskuva se.
ОдговориИзбришиEto ideje,hvala Kato.
Избриши