уторак, 6. октобар 2015.

Krompir i meso u pivu



Rucak za svaciji ukus,brzo se spremi,i jaaako ukusno!

za pljeskavice:500gr mlevenog mesa,1 veca glavica crnog luka,3 cesnja belog luka,2 kasike rendanog parmezana,3 kasike prezla,1 jaje,1 kasika sitno seckanog persuna,50ml ulja,suvi zacini,so i biber po ukusu.
Luk je najbolje samleti u blenderu.
Od svih sastojaka umesiti masu,pa formirati pljeskavice(velicina po zelji).

Proprziti ih na vrelom ulju,sa obe strane,ali kratko,samo da malo uhvate koricu.Izvaditi na tanjir.

1 kg krompira ocistiti,oprati i iseci na tanje kolutove.Dodati 2 glavice crnog luka isecenog na rebarca,1kasika sitno seckanog persuna,po 150ml vode i piva,so,suvi zacin,2 kasicice aleve paprike i ulje po zelji.Sve dobro umesati.

Po povrsini krompira rasporediti rasporediti pljeskavice.

Poklopiti poklopcem ili alu-folijom i peci na 200 C,oko 1h.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар