Svi u kuci volimo krofne! Pravila sam razne varijante-sa limunom,narandzom,rumom....
Medjutim,svaki recept je bio sa mlekom,pa sam odlucila da probam malo drugacije-sa pavlakom....
I odlicne su!!!
Testo:
-1 sirovi kavasac(40gr)
-500gr brasna
-80gr maslaca
-4 zumanca
-100ml kisele pavlake
-150ml mleka
-1/2 kasicice soli
-limunova korica
-ulje za przenje
-secer u prahu-za posipanje
U mlako mleko dodati secer i kvasac,dobro izmesati i ostaviti da zapeni.
U brasno staviti mekani maslac,dodati zumanca,pavlaku,narendanu limunovu koricu,so,i mleko sa kvascem.Umesiti testo i ostaviti da naraste,oko 30-tak minuta.
Razvuci koru debljine 5 mm,i casom ili kalupom vaditi krugove.Krugove pokriti cistom salvetom i ostaviti da narastaju 1h.
Prziti na vrucem ulju,tako sto se okrenu naopako-deo kruga koji je bio okrenut ka stolu na kojem su narastali,treba okrenuti navise,a drugi deo okrenuti u ulje.
Posipati krofnice secerom u prahu ili sluziti uz neku finu marmeladu,ili nutelu....
Jako je bitno da sastojci budu sobne temperature,nikako hladni.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар