Ako volite da pripremite dorucak prethodni dan,ovo je recept za vas!
800gr brasna,250gr masti,250gr pire-krompira,1 jaje,250ml mleka,1 svez kvasac,1 kasicica secera,1 kasika soli..Kvasac sa secerom rastopiti u mlakom mleku,pa sa ostalim sastojcima zamesiti testo,uviti u najlon kesu i ostaviti da prenoci u frizideru.
Fil:Na malo ulja proprziti 1 vecu glavicu crnog luka,400gr mlevenog mesa,150gr sampinjona izrezanih na listice,pred kraj dodati 2 kasike paradajz-pirea i zacine po ukusu.
Testo podeliti na 5 loptica,svaku razvuci u pravougaonik,premazati filom,pa bocne stranice malo uvrnuti ka unutra,a zatim urolati testo.Strudle premazati umucenim jajetom i posuti susamom.
Peci na 200step. dok ne porumene.
800gr brasna,250gr masti,250gr pire-krompira,1 jaje,250ml mleka,1 svez kvasac,1 kasicica secera,1 kasika soli..Kvasac sa secerom rastopiti u mlakom mleku,pa sa ostalim sastojcima zamesiti testo,uviti u najlon kesu i ostaviti da prenoci u frizideru.
Fil:Na malo ulja proprziti 1 vecu glavicu crnog luka,400gr mlevenog mesa,150gr sampinjona izrezanih na listice,pred kraj dodati 2 kasike paradajz-pirea i zacine po ukusu.
Testo podeliti na 5 loptica,svaku razvuci u pravougaonik,premazati filom,pa bocne stranice malo uvrnuti ka unutra,a zatim urolati testo.Strudle premazati umucenim jajetom i posuti susamom.
Peci na 200step. dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар