среда, 27. мај 2015.

Musaka od tikvica



Divan rucak,moze i bez mesa....

1 kg tikvica oljustiti,iseci na tanke kriske(mozete ih iseci na krugove,a ja ih isecem uzduz,na mesoreznici-brze se ispohuju),po malo posoliti i ostaviti da puste vodu.Vodu ocediti,pa ih ispohovati klasicno-brasno-jaja-ulje.Ocediti tikvice od ulja.

U posudu u kojoj ce se peci musaka,poredjati polovinu tikvica.


Posuti doooosta  starog,punomasnog sira,koji se dobro izmrvi.Ko voli,moze dodati i 3-4 cena sitno seckanog belog luka.


Rasporediti ostatak tikvica i preliti masom: umutiti 2 jaja i casu mleka.

Ko vise voli sa mesom musaku,moze napraviti klasican fil od mesa,dinstanog na luku,i dodati zacine,pa taj fil staviti umesto sira.Postupak za tikvice je isti.

Peci na 220 stepeni,oko 30 minuta.

Prijatno!


4 коментара:

  1. Obožavam musaku od tikvica, ali je nikad nisam pravila sa pohovanim tikvicama, sa pečenim na grilu, jesam....Rado bih je probala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zoko,necete se pokajati.Ima malo vise posla,ali je vrhunska,posebno sa punomasnim,starim sirom.
      mada,moja prijateljica je pravi sa mesom,njoj se tako vise dopada....Stvar ukusa!

      Избриши