Ako ne volite ili se ne usuđujete da razvlačite klasične kore za pitu i burek, a pritom želite domaću pitu - napravite "katmer kore"!
Razlistane, meke i hrskave u isto vreme, sipka se i prosto topi u ustima.
Dakle,sustina price je da umesite testo za klasicnu pitu-ja mesim za veliki pleh,ve.50x50,500ml vode,kasicica soli,50ml ulja i brasno po potrebi,da se umesi fino,glatko testo za pitu.Od testa napraviti dve loptice.Ostavite da odmori 20-tak minuta,pokriveno salvetom.
Ugrejati 3-4 kasike masti,da bude topla.
Jedan deo testa razvuci u krug,debljine 3-4mm.U sredinu kruga staviti manju ciniju,sa otvorom okrenutim ka testu,precnika oko 10cm.Oko cinije rezati latice,da ih bude 10-tak,a moze i vise-sto ih je vise,korice ce biti tanje.
Ukloniti ciniju, pa uzeti otopljenu i zagrejanu mast i staviti jednu kašiku masti u sredinu, gde je bila cinija, namazati i preklopite jednu laticu, lepo je rasporediti po krugu. naneti opet kašiku masti, namažite i preklopiti drugu laticu.
Tako uraditi sa svim laticama.
Podmazati pleh ili tepsiju,oklagijom razvuci testo na velicinu posude u kojoj ce se peci.Naneti fil po zelji,ja sam stavila spanac,sir i jaja.
Postupak ponoviti sa drugim delom testa,pa prekriti fil.Ostrim nozem izrezati kvadrate,velicine po zelji (koliko veliko parce pite zelite) ,premazati ih rastopljenom mascu i peci na 220 stepeni,dok porumeni fino,kao klasicna pita.Pece se oko 30 minuta.
Pecenu pitu pokriti krpom da omekne,pa sluziti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар