петак, 10. април 2015.

KOSOVSKA PITA


Zamesiti testo:500ml tople vode,1 kasicica soli,soljica ulja i 1jaje,brasno.Testo podeliti na 12 loptica i ostaviti 30 min. da odmori.
Svaku lopticu razvuci u krug i obilno premazati uljem,pa slagati jedan na drugi,tako da dobijete na 2 mesta po 6 krugova.Poslednje krugove okrenuti naopacke,tako da suva strana dodje na vrh.Ostaviti jos 10 min.da odmori,pa onda jedan kup razvlacutu prstima po krajevima,da dobijete koru velicine pleha.Isto ponoviti sa preostalim testom.Jednu koru stavite u plah,poprskati uljem,rasporediti fil-ja sam stavila spanac,sir i jaja-prekriti drugom korom,pa krajeve donje kore malo istezati i uvijati preko gornje kore,da se zalepi.Poprskati uljem i peci.Pecenu pitu poprskati vodom i pokriti cistom krpom.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар