уторак, 21. април 2015.

Cvet-pogaca


500ml mlakog  mleka,1 kasika secera,1 kvasac.U brasno-potrebno je oko 1,2kg,zavisno od tipa brasna-napraviti udubljenje i dodati 2 jaja,100ml ulja,uskisao kvasac i 1 kasicica soli.Umesiti i ostaviti da naraste.
Testo premesiti i podeliti na pola.Od jedne polovine odrezati cetvrtinu testa koje ce biti centar pogace i formirati ga u loptu.Oba ostala dela testa rezati na po 5 delova-jedan deo testa je manji jer ste odrezali od njega sredisni deo
.Prvo razvuci 5 korica od veceg dela testa,na velicinu tepsije,priblizno,i svaku premazati istopljenim margarinom,pa slagati jednu na drugu-poslednju prevrnuti naopako,da suvi kraj bude na vrhu,i krajeve te kore malo razvuci prstima i podvuci pod ostalo testo.Nozem zarezati kao za kiflice-da ih bude 8,ali 1cm do kraja ne rezati nego ostaviti testo povezano.Prebaciti u tepsiju,pa zarezane vrhove izvrnuti unazad.Ponoviti sa manjim delom testa,a u sredinu staviti centralni deo-lopticu koju ste formirali.Premazati zumancetom,sredinu posuti semenom lana,a prevrnute listove susamom.Ostaviti da odstoji 15min. i peci.

Нема коментара:

Постави коментар