четвртак, 24. децембар 2015.

Marinirana riba


Ovako pripremljenu ribu obozavamo!Lagana za pripremu,mirisljava,preukusna,kosti se potpuno raspadnu,a sto je najbolje od svega-moze se cuvati u marinadi do 7 dana-sto je idealno za slave!
Ako se odlucite da je pripremate za slavu ili neka slavlja,bitno je da znate da ribu koja je preostala na stolu,mozete vratiti u marinadu,ali se prilikom ponovnog serviranja ne sme podgrevati,dakle,posluzuje se hladna-sto joj apsolutno ne umanjuje ukus!

Ribu-za ovo je najbolji skobalj-ocistiti,oprati i iseci na komade od oko 3cm.
Oko 600gr sargarepe i 600gr limuna iseci na tanke kolutove-ja to isecem na secku.
U dubokom loncu redjate:red sargarepe-red ribe,posuti malo vegetom-red limunovih listica.
Postupak ponavljati dok se ne utrosi sva riba.Limun treba da je na vrhu.
Naliti uljem da prelije potpuno masu u loncu.
U 100ml ulja razmutiti kesicu ribljeg Fant-a,pa usuti u masu.Staviti na jacu vatru dok prokljuca,pa onda smanjiti jacinu vatre,da polako vri.Ovo je najbolje kuvati na sporetu na drva,pa kad provri,skloniti na kraj sporeta,jer mora da se kuva 8 sati.Ako nemate takav sporet,moze se spremati i u elektricnom krcku.
Lonac ne sme da bude prepun,bar 3cm da bude masa nize od oboda i obavezno poklopiti,jer ulje prska.


Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар