четвртак, 23. јул 2015.

Jang kocke

Recept sam dobila od FB prijateljice-Kuhajmo s ljubavlju.
Kolac me odusevio ukusom,izgledom,nema razlivanja,mrvljenja,savrseno se reze i veoma je izdasan.
Draga moja prijateljice-hvala!

Za tepsiju 38x40:
3 jaja
100 gr maslaca
220 gr šećera
4 kašike tamnog kakaoa
pola peciva
6 kašika mleka
600-700 gr brašna
Zamesit testo i podeliti na 3 dela.
Tanko razviti kore i peći na papiru na okrenutoj tepsiji.


FIL:
1,5 l mjeka
10 kašika šećera
4 pudinga vanile
5 kašika gustina
250 gr margarina
U malo mleka umutit ipuding i gustin.
Ostalo mleka neka provri sa šećerom.
Sasuti umućen puding u mleko što vri.
Mešati da se zgusne.
Ohladiti i u mlaku kremu umiksati margarin.
Kremu podeliti na 4 dela.
Još je potrebno:petit keks


GLAZURA:
200 gr čokolade za kuvanje
5 kašika slatke pavlake
100 gr margarina


Redjati:kora-krema-petit keks-krema..
Na kraju,zadnju koru preliti glazurom.

Нема коментара:

Постави коментар