среда, 6. мај 2015.

Pileca bajadera


Moze biti predjelo,a i glavno jelo,u svakom slucaju,ukus je fantastican!

Za ovaj recept je bitno da se vatrostalna cinija napuni do vrha,jer ce se pecenjem nivo u posudi spustiti,pa ce bajadera dobiti pravu velicinu.

Za ciniju srednje velicine potrebno je:
700gr pileceg filea,300gr pancete izrezane na tanke listove,500gr trapista,200gr stisnjene sunke izrezane na tanke listove,2-3 jaja,1 kisela pavlaka.
Vatrostalnu posudu obloziti listovima slanine,tako da krajevi vise preko oboda posude,File izrezati na deblje snicle-ja uzmem jedan komad i samo uzduz presecem,tako da dobijem 2 snicle.Pobiberiti meso i poredjati jedan sloj snicli preko slanine.Obilno narendati trapist,pa poredjati sloj sunkarice.Opet redjati sloj piletine-trapista-sunkarice.Sustina price je da redjate slojeve sve dok napunite posudu,ali tako da vam na vrhu budu listovi sunkarice

.Umutiti pavlaku i 2-3 jaja pa zaliti masu u posudi.Slaninu koja visi preko oboda vratiti ka unutra i lepo posloziti,Sredina koja nema slanine moze ostati i bez nje,ali ja dodam listove po sredini.Pokriti posudu velikim parcetom folije i dobro ususkati,jer ce masnoca da prska.Dno rerne takodje pokriti folijom
.Peci 90 min. na 200 step,pa skinuti foliju i peci jos 30min na istoj temperaturi.Kad je peceno,izvaditi,pokriti poklopcem ili folijom i najbolje je ostaviti da prenoci na hladnom.Tada istresti na tacnu i razati po zelji-snite,kockice.

Нема коментара:

Постави коментар