понедељак, 27. април 2015.

Tavuk doner


Tursko jelo,koje treba pripremiti bar dan ranije,tako da je idealno za goste...
Najlepse je kada se przi na rostilju,ali je divno i na grill-tavi.

Pilece grudi (500gr,a ja stavim vise,jer se bas pojede),uzi deo grudi iseci popreko,tako da ostanu komadi u obliku kvadrata.Visak mesa,koji deluje neuredno,odseci.

Iseceni deo piletine ubaciti u blender,dodati malu glavicu crnog luka,malo soli i bibera i dobro samleti.

"Kvadrate" piletine,zaseci uzduz,tako da ostanu sastavljeni sa jedne strane.Meso rasiriti,posoliti,posuti biberom i origanom,premazati uljem,pa puniti samlevenom smesom.Piletinu preklopiti,cvrsto umotati u foliju i zamrznuti najmanje 7-8 sati-ja ovo pravim dan ranije.

Piletinu izvaditi 2h pre przenja,da se opusti samo toliko da moze da se reze nozem,na tanke snite-debljine 5mm i prziti na rostilju ili u tiganju.Prziti kratko,jer je meso tanko rezano,tek da dobije zlatnu boju.

Нема коментара:

Постави коментар