:200ml ulja,2 kasike sirceta,400ml hladne vode,1 kasicica soli i 1 kg brasna.
Umesiti testo kao za svaku pitu,podeliti na 4 dela,pa svaki deo podeliti na 5 loptica-ukupno 20 loptica.Svaku lopticu razvuci na velicinu malog tanjira.Rastopiti 200gr margarina i dobro premazati svaku koricu.Slagati na 4 mesta po 5 korica,jednu na drugu,pokriti krpom i ostaviti 10-tak minuta da odmori testo.
Uzeti jedan kup testa i razvuci oklagijom,dok moze,a zatim razvlaciti rukama u tanku,providnu koricu.Premazati margarinom,posuti drobljenim sirom,pa urolati,zatim saviti kao na slici i staviti u podmazan pleh.
Postupak ponoviti sa ostalim testom.
Peci na 220stepeni dok ne dobije lepu,zlatno-zutu boju.
Ko voli ukus lisnatog testa,recept je odlican.
Meni je bilo malo jako sa margarinom(a takav je originalni recept i tako sam pravila prvi put),pa sam testo kasnije premazivala uljem,i odlicno je.Testo se jako lepo razvlaci i ne puca.
Нема коментара:
Постави коментар