недеља, 19. новембар 2017.

Japanski (posni) kolac

Divan i za slavlja,i za svaki dan!


Kora;200ml kljucale vode,200gr secera i 100ml ulja umesati,dodati 100gr seckanih oraha(ili samleti krupno u blenderu),2 kasike kakaa,20kasika brasna i 1 prasak za pecivo.Koru peci na 200 stepeni,30 minuta.



Krem;700ml vode i 15 kasika secera da prokljuca.U 300ml vode razmutiti 4 pudinga od vanile,pa ukuvati u vodi sa secerom.Umutiti 150gr secera u prahu i 250gr margarina,pa umesati u vruc puding.Dodati 70gr kokosa i 1 kasicicu ekstrakta od vanile.



Agda;da prokljuca 400ml vode,100gr secera i 1 kasicicu ekstrakta od vanile,da prokljuca.

Pecenu koru izbockati viljuskom,zaliti vrelom agdom,razliti fil,poravnati i posuti ostatkom kokosa.

Ohladiti i rezati na kocke.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар