Sastojci:
- 1/2 l makog mleka
- 1 svez kvasac
- 3 kasike secera
- 1 kasika brasna
Ostaviti da uskisne, pokriveno.
Za to vreme umutiti1 celo jaje, 1 belance, 2 kasicice soli, 3 soljice za crnu kafu ulja (one male starinske), pa dodati uskisao kvasac sa mlekom i postepeno dodavati brasno izmesano sa 1 praskom za pecivo (potrebno je oko 1kg brasna). Ostaviti testo da se odmori i udvostruci svoju zapreminu.
Zatim podeilti na 7 delova, razviti od svakog dela obgicu i iseci na 8 delova. Filovati kiflice po zelji(sir,salama, i sl) i redjati u podmazan pleh.
Premazati kiflice zumancetom, posuti susamom, a na svaku kiflicu staviti komadic margarina. Peci na 180 C (rerna treba da je prethodno zagrejana) dok ne narastu i porumene.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар